Vaccinarea antigripală gratuită a fost extinsă. Anunțul făcut de Ministerul sănătății

Spread the love

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, potrivit unui comunicat al instituției.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, anuală, a Ministerului Sănătăţii, sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

Ministerul Sănătăţii a informat că „vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie”.

De asemenea, „măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii”, se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved