Telegram a atras 25 de milioane de utilizatori, profitând de valul de nemulțumiți față de WhatsApp

Spread the love

Aplicația de mesagerie privată Telegram a atras în ultimele 72 de ore peste 25 de milioane de utilizatori, profitând de valul de nemulțumiți care părăsesc rețeaua WhatsApp, deranjați de noile condiții impuse de compania-mamă Facebook, privind colectarea datelor despre utilizatori, informează go4it.ro.

Platforma de mesagerie a depășit astfel pragul de 500 de milioane de utilizatori, spune directorul companiei care a dezvoltat aplicația, Pavel Durov.

Potrivit sursei citate, creșterea se datorează stângăciei cu care Facebook a anunțat modificarea politicii de confidențialitate a WhatsApp, care a apărut ca un ultimatum dat utilizatorilor. Potrivit anunțului, cei care nu erau de acord cu colectarea datelor personale urma ca din 8 februarie 2021 să nu mai poată folosi aplicația.

Conform administratorului Telegram, utilizatorii nou veniți provin de pe tot globul: 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latină și 8% din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Milioane de utilizatori au migrat către Telegram și Signal

Analiștii
pieței de profil susțin că, dacă ritmul se menține, Telegram ar
putea ajunge relativ repede la 1 miliard de utilizatori.

”Oamenii
nu mai vor să-și cedeze confidențialitatea în schimbul unor
servicii gratuite. Nu mai vor să fie ținuți ostatici de
monopolurile tehnologice care cred că pot face orice, atâta timp
cât aplicațiile lor ating o masă critică de utilizatori”, a
declarat fondatorul Telegram.

O parte din utilizatorii WhatsApp s-au mutat și pe Signal după ce aplicația a fost recomandată de magnatul Elon Musk. Numărul celor care au descărcat Signal a crescut amețitor, astfel încât reprezentanții platformei au fost nevoiți să anunțe pe Tweeter că la unele persoane codurile de verificare trimise prin SMS ajung cu întârziere din cauza numărului mare de persoane care încearcă să activeze serviciul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved