Studiu: Angajații din domeniul medical care au avut COVID pot dezvolta imunitate de până la 5 luni

Spread the love

Majoritatea angajaților din domeniul medical care s-au vindecat de COVID-19 sunt protejaţi în faţa riscului de reinfectare pentru o perioadă de cel puţin cinci luni, au anunţat cercetătorii de la agenţia de sănătate publică Public Health England, scrie BBC. Experții avertizează însă că unii dintre ei pot să se reinfecteze cu coronavirus și să îl transmită și celorlalți.

Din iunie până în noiembrie 2020, aproape 21.000 de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie au fost testați periodic pentru a vedea dacă au avut recent COVID sau dacă s-au infectat anterior.

Cercetătorii au dezvăluit că au descoperit printre cei testați 44 de reinfectări potenţiale în rândul celor 6.614 de angajaţi din domeniul sănătăţii care au fost testaţi şi care prezentau deja anticorpi împotriva noului coronavirus pe parcursul unei perioade de cinci luni.

Astfel, oamenii de știință au concluzionat că, în raport cu cei care nu au fost încă expuşi la virusul SARS-CoV-2, oamenii care s-au infectat deja cu COVID au cu până la 83% șanse mai mici de a se reinfecta.

Totuși, oamenii de știință avertizează că deşi anticorpii împiedică oamenii să se îmbolnăvească din nou de COVID-19, datele sugerează că unii dintre participanţi sunt purtători ai unor cantităţi importante de virus şi ar putea în continuare să îl transmită altor persoane.

„Această protecţie nu este totală şi nu ştim deocamdată cât timp durează. Noi credem, iar acesta este un aspect foarte important, că oamenii pot să transmită în continuare virusul”, a rezumat coordonatoarea studiului, Susan Hopkins.

Foto: Epa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved