Noi reguli pentru intrarea în Austria. Călătorii vor fi obligați să completeze un formular electronic

Spread the love

Din 15 ianuarie Persoanele care intră în Austria au obligația de a se înregistra online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance-PTC”, se arată într-un comunicat de MAE, miercuri. De asemenea, pe lângă obligativitatea înregistrării electronice, până la data de 31 martie, persoanele care sosesc în Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile.

Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat noi reguli pentru intrarea în Austria. Măsurile vor intra în vigoare din 15 ianuarie, la ora 00:00. Astfel, persoanele care călătoresc în această țarău au obligația de a se înregistra online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance-PTC”.

Documentul poate fi accesat:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827094.pdfsig
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827093.pdfsig

În document oamenii trebuie să treacă: numele, data nașterii, numărul de telefon, dar și locația temporară.

Ce persoane sunt exceptate de la regulă

Există însă și categorii de persoane care sunt exceptate de la această nouă măsură impusă de Austria:

transportatorii profesionişti de mărfuri; navetiştii; persoanele aflate în tranzit;persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate

„De asemenea, pe lângă obligativitatea înregistrării electronice, până la data de 31.03.2021, persoanele care sosesc în Republica Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea pe teritoriul austriac, cu suportarea costurilor de către persoana în cauză. Măsura carantinei poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR-RT sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Republica Austria, costurile fiind suportate de către persoanele în cauză”, se mai arată în comunicatul transmis de MAE.

Persoanele exceptate de la măsura carantinei

Sunt exceptate de la măsura carantinei şi pot intra fără restricţii în Republica Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Uruguay şi Vatican şi prezintă documente justificative care să ateste faptul că, în ultimele 10 zile, s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

Cu privire la tranzit, acesta este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Republicii Austria spre destinaţii din alte state şi fără aplicarea măsurii de carantină sau prezentarea unui test pentru infecţia cu SARS-CoV-2, dacă deplasarea spre statul de destinaţie este justificată corespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved