Marea Britanie testează un nou tratament anti-COVID. O româncă, primul pacient care l-a primit

Spread the love

Marea Britanie a început un studiu la scară largă cu un nou tratament pentru COVID-19, care i-ar putea ajuta pe pacienții să nu dezvolte o formă severă a bolii. Alexandra Constantin este prima care a primit tratamentul, iar BBC a relatat pe larg povestea ei, explicând ce presupune întregul proces.

Tratamentul se administrează prin nebulizare. Pacientul inhalează o proteină ​​numită interferon beta, pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală.

Medicii speră ca astfel sistemul imunitar să fie stimulat mai mult, pentru a lupta împotriva virusului. Primele date indică faptul că acest tratament ar putea să scadă cu până la 80% șansele ca bolnavii să dezvolte o formă severă, care să necesite ventilația mecanică.

Alexandra Constantin a primit zilele acestea tratamentul, în cadrul studiului. Ea are 34 de ani, trăiește în Marea Britanie și s-a internat luni la spital, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Alexandra are o fiică tânără acasă și este disperată să se întoarcă la ea, scrie BBC.

Pentru a arăta cum se administrează noul tratament, asistenta i-a înmânat Alexandrei un nebulizator care transformă medicamentul într-o ceață fină, pe care românca a inhalat-o cât mai adânc în plămâni.

Alexandra Constantin, în timp ce îi este administrat noul tratament dezvoltat în Marea Britanie. Foto: captură BBC

Cum funcționează noul tratament anti-COVID

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

Noul medicament este o formulă specială care conține interferon beta și este administrată direct pe căile respiratorii printr-un inhalator care transformă proteina într-un aerosol.

O doză directă de proteină administrată în plămâni va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Studiul a mai indicat, de asemenea, că tratamentul reduce „foarte semnificativ” problemele respiratorii pe care le dezvoltă pacienții infectați, dar care au primit medicamentul.

În plus, datorită tratamentului, pacienții au fost de până la trei ori mai predispuși să se refacă după infectare și să își reia activitățile de zi cu zi, susține compania producătoare.

În faza anterioară a testării, au participat 100 de pacineți, însă această nouă etapă, începută de Alexandra, va include 600 de pacienți din 20 de țări. În funcție de rezultatele acestui nou studiu, producătorul face demersurile pentru autorizarea noului tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved