Liviu Dragnea, adus cu duba la sediul DNA. Surse: audiat în dosarul vizitei în SUA la Donald Trump

Spread the love

Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA, joi, la ora 14:00, fiind adus cu duba de la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat în alt dosar, cel al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul președinte PSD a fost chemat la DNA pentru audieri, urmând să fie pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017.

Procurorii cercetează modul în care Liviu Dragnea s-a deplasat în SUA în 2017, când a apărut într-o fotografie cu Donald Trump.

Știrea inițială

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, scrie g4media.ro. Informația citării la sediul Direcției Naționale Anticorupție a fost confirmată pentru Libertatea de surse judiciare.

Dragnea a fost citat la DNA la ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

În dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache, conform g4media.ro.

Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews, a scris în noiembrie 2017 că Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea „cât mai curând posibil” întâlniri la vârful administrației americane. În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

G4Media a scris în iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani.

În prezent, Liviu Dragnea ispășește condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare, pronunțată în mai 2019 de Înalta Curte de Casație și Justiție în alt dosar, cel al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins ieri cererea depusă de Liviu Dragnea, în care fostul lider PSD solicita revizuirea condamnării de trei ani şi jumătate de închisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved