Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Adriana Nedelea LA FIX: ”Redeschiderea școlilor este oportună”

Spread the love

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, vorbește în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX despre condițiile în care școlile ar putea fi redeschise din 8 februarie și vaccinarea anti-COVID a profesorilor în etapa a doua care începe din 15 ianuarie.

Principalele declarații ale lui Alexandru Rafila:

Redeschiderea școlilor este oportună, dar nu ca măsură generală, peste tot și la toate clasele. N-am înțeles de ce au fost închise școlile până acum. Mă refer în primul rând la școlile primare. În toate țările din UE au funcționat școlile primare, cel puțin. Închiderea școlilor nu cred că a fost o idee bună. Afectează dezvoltarea mici ca viitori adulți.

E foarte bine că în etapa a doua se vor vaccina cadrele didactice. Nu aș condiționa însă redeschiderea școlilor de vaccinarea profesorilor. Nu e corect. Nu e suficientă campania de promovare a vaccinării, trebuie îmbunătățită campania de informare.

Va fi o competiție între apariția tulpinelor noi și viteza de vaccinare a populației.

Vorbim cu Alexandru Rafila și despre avertismentul
Organizației Mondiale a Sănătății că al doilea an al pandemiei de COVID ar
putea fi ”mai dur” decât primul, pentru că apar variante tot mai contagioase
ale virusului, dar și despre vaccinarea antigripală gratuită pentru toată
populația, anunțată joi de Ministerul Sănătății.

Redeschiderea școlilor din 8 februarie este unul dintre scenariile luate în calcul de autorități, iar președintele discută astăzi cu premierul și miniștrii Sănătății și Educației despre posibila revenire a elevilor în clase din semestrul al doilea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX că el nu mai poate decide, din 8 februarie, prelungirea școlii online, decizia putând fi luată de specialiștii din sănătate, în funcție de situația epidemiologică de la finalul lunii ianuarie. O decizie va fi luată cel târziu cu o săptămână înainte de începerea semestrului al doilea.

Emisiunea Adriana Nedelea LA FIX poate fi urmărită de la ora 11.00 și de la ora 13.00, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Stirinoi.Net © 2020 All rights reserved